Regulament de participare

În orice spațiu există reguli pe care viețuitorii sau vizitatorii săi sunt obligați să le respecte. Și pe acest site sunt puține reguli, dar foarte atent studiate, astfel încât ele să servească nu doar funcționării site-ului, ci și utilizatorilor. 

1. Pentru a participa la provocarea noastră, adică să duceți mai departe narațiunea din punctul de unde ați găsit-o, va trebui întâi de toate să citiți întregul text deja postat, apoi, să vă doriți să-l continuați. Aveți posibilitatea să vă încadrați în maxim 5000 (cinci mii) de caractere, pe care le puteți trimite pe email-ul site-ului: continua.cartea@gmail.com

2. Echipa de redacție vă va comunica dacă textul dumneavoastră a fost sau nu aprobat. Dacă textul pe care l-ați trimis, va primi acceptul de publicare, el va fi postat pe site. Un text va fi aprobat doar dacă: – este redactat în limba română, (scris corect din punct de vedere gramatical și cu diacritice); – textul respectă continuitatea poveștii, ducând-o mai departe de la punctul de unde a fost preluată; – textul nu conține nicio formă de discriminare, nicio formă de atac la persoană, nicio calomnie sau pamflet, nicio formă de vulgaritate, nici măcar ca licență literară, pentru că va fi respins imediat (textele respinse vor fi automat șterse din lista de mesaje email; echipa nu este obligată să-și justifice decizia).

3. Comentariile de sub textele postate se bucură de mai multă libertate de exprimare, dar tot pe bază de aprobare prealabilă și cu obligația respectării normelor de bun simț, fără limbaj licențios și fără insulte ori atac la persoană… (orice comentariu care nu respectă regulile nu va fi aprobat).

4. Textele aprobate vor fi postate doar în intervalul orar 24:00 – 08:00 al fiecărei zile următoare, autorii acestora vor fi informați pe email că le vor fi publicate textele.

5. În cazul în care se va opta și pentru versiunea tipărită a cărții, pe volume, fiecare autor participant la proiect, va fi contactat în prealabil în vederea stabilirii de comun acord și prin contract, privind doar textul sau textele publicate pe numele acestuia.

6. Odată exprimată dorința de participare și trimiterea de texte pe email-ul site-ului și aprobarea acestora pentru publicare, participantul răspunde legal pentru textele sale, în situația în care sunt un plagiat. Totodată, își exprimă acordul pentru publicarea textelor.

7. Participanții sunt rugați să specifice cu exactitate numele și prenumele reale sau pseudonimul, precum și faptul că nu doresc divulgarea pe site a numelui real.

8. Baza de date cu email-urile primite și numele utilizatorilor nu va face niciodată obiectul înstrăinării sau vânzării. Ea va fi folosită în mod absolut și exclusiv pentru uzul acestui site. Email-urile ale participanților ale căror texte NU au fost aprobate, vor fi șterse automat.